بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی اروند...
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار است. ویکی از بیماریهای مشترک بین انسان وحیوان است که عمدتا توسط کنه منتقل می شود.این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح حیوان و تماس با امعاء و احشاء آلوده آن و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل میشود.
علائم بیماری
ا تا 3 روز پس از گزش کنه ویا5تا6 روز پس از تماس با بافت یا خون حیوان آلوده ، علائم بیماری بصورت ناگهانی با سردرد شدید، تب ، لرز، درد عضلانی ، خصوصا" درناحیه پشت وپاها، گیجی ،دردوسفتی ناحیه گردن، درد وقرمزی چشم وترس از نور دیده می شود.ممکن است حالت تهوع ، استفراغ یا گلودرد وگاه اسهال ودردمنتشر شکمی نیز وجودباشد.تورم وقرمزی صورت ، گردن وقفسه سینه ،پرخونی خفیف حلق وناحیه دهان شایع است.3تا5 روز پس از شروع بیماری ، خونریزی مخاطها ولکه های خون مردگی ، بخصوص درقسمت بالای بدن ودرطول خط زیربغلی و زیرپستان خانمها دیده می شود.به دنبال خونریزی به دنبال خونریزی زیرپوستی ، ممکن است خون در
مدفوع ، ادراروخونریزی از دهان ، ملتحمه ، گوش ها، رحم وحتی خلط خونی دیده شود.
راه انتقال بیماری
1-توسط کنه: عفونت درانسان پس از گزش توسط کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست ایجاد می شود.
2-تماس با خون وترشحات وبافت حیوان آلوده درهنگام ذبح دام، کمک به وضع حمل دام وقطعه قطعه کردن گوشت تازه دام آلوده موجب انتقال ویروس به انسان می شود.بیشترین خطر هنگام تماس با خون وگوشت تازه دام می باشد.
3-انتقال از انسان به انسان:تماس با خون وترشحات آلوده بیماران ، به ویژه درمرحله خونریزی یا انجام هرگونه اقدامی که منجر به تماس انسان با خون آنها شود،
پیشگیری
1- از خریدومصرف گوشت دامی هایی که به طریق غیر قانونی و قاچاق وارد کشور می شوندویا بصورت غیر بهداشتی ذبح وعرضه می گردندخودداری کنید.
2- ازکشتار دام درمحیط خارج از کشتارگاه خودداری گردد.
3- با کمک دامپزشکی محل سکونت خود نسبت به کنه زدایی دامها وسم پاشی محل نگهداری آنها اقدام کنید.
4- ازتماس مستقیم پوستی مخاطی با خون وترشحات آلوده دامی درحین ذبح یا زایمان دام پرهیز کنید.
5- کسانی که درمحیط های دامپروری و روستایی ، خصوصا" درفصول بهار وپاییز حضور دارندخود را
دربرابر گزش کنه (با استفاده از مواد دورکننده
حشرات بر روی لباس وبدن ، پوشانیدن قسمتهای از بدن که درمعرض خطر گزش کنه می باشند با استفاده از دستکش وپوشیدن لباس آستین بلند) محافظت کنند.
6- لباس و روی پوست خود را از نظر وجود کنه بصورت مرتب بررسی کنیدودرصورت وجود کنه ، به طریقی که قسمت دهانی کنه درپوست باقی نماندوبا استفاده از پنس آنها را از پوست جداکنید.
7- از له کردن کنه بر روی پوست اکیدا" خودداری کنید.
8- هنگام تماس با گوشت ، خون وترشحات دام های مشکوک از دستکش ووسایل حفاظت فردی استفاده کنید.
9- گوشت وجگر را پس از پخت کامل مصرف نمایید. ویروس بیماری در فرآورده های دامی ، پس از پخته شدن به مدت 15 دقیقه ودرحرارت 85 درجه سانتی گراد از بین می رود.
درصورت خرید گوشت دام هایی که از سلامت آنها مطمئن نیستید؛ گوشت را به مدت 24 ساعت دردمای 4 درجه سانتی گراد(دریخچال)نگهداری کنیدوسپس با پوشیدن دستکش نسبت به قطعه قطعه کردن ، شستشو وبسته بندی آن اقدام نمایید.